Geschiedenis 

Er was eens ….lang geleden een voetbalmaniak, die niet genoeg kon krijgen van het voetballen.
Maar hij had 1 nadeel, hij was niet groot van gestalte Pierre Averals.
En om dit nadeel weg te werken ging hij wat extra trainen, vooral om zijn loopvermogen uit te bouwen.
Terwijl de andere spelers gingen genieten van extra rust tussen 2 seizoenen in ging hij extra trainen in de nabijgelegen bossen van Het Broek.
Maar zoals ieder mens ouder wordt beginnen er zich allerlei kwaaltjes de kop op te steken en viel hij regelmatig door een kwetsuurtje eens uit.
Zoals ieder mens komt daarna de herstelperiode waarop hij weer moest opbouwen.
Na ettelijke keren heropbouwen van de conditie en dat steeds op dezelfde manier en altijd met hetzelfde succes, vond hij dat daar een systeem inzat.
Hij wou dit eens uitproberen op andere mensen om alzo terug in conditie te geraken.
Het opzet was om over 20 weken van 2 trainingsdagen per week een afstand te lopen van 5 km na een degelijke opwarming van 15 minuten.

Dit is het ontstaan van een club die zich manifesteerde in het Willebroekse.
Op 21 Maart 1990 begint Pierre Averals met de opleiding voor pure beginners, met de nadruk op “pure beginners”.
Bij het begin van de lente zou deze opleiding opnieuw starten .
Vermits deze club zich beperkte tot het lopen werd later aan allerlei evenementen deelgenomen, zoals de Dodentocht of de Gordel.
Het waren dus wandel en fietsevenementen. Pierre Averals kreeg in 1995 een ingeving om de club FIWALO ( Fiets -,Wandel -,Loopclub ) te noemen.
Het is dankzij de gedrevenheid van de bestuursleden en de samenhorigheid van de sporters, zowel bij het inspannen als het ontspannen, dat de club zo goed aan elkaar hangt.
Het bleef beperkt tot een 5 tal evenementen tot in 1999 enkele dames beslisten om deel te nemen aan de 20 kilometers door Brussel.
Van toen begon het uit de hand te lopen en zou er nog verschillende evenementen volgen, zoals 10 Miles van Antwerpen, Dwars door Mechelen en nog vele andere.

Fiwalo blijft nog steeds een club voor joggers , wandelaars en fietsers die mekaar motiveren en aanmoedigen , competitie is er niet bij.